Известие

Collapse
No announcement yet.

удавяне в 33???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• удавяне в 33???

така , пиша защото сериозно започвам да се ядосвам.

При наличие на вода навън ( автомивка или дъжд ) ми се изсипва яко вода от двете кръгчета пропускащи въздух отвън да влезне вътре (особено на 90 градусови завои)
    Временно решение няма, дори и като спра с копчето въздуха да влиза вътре. и така днес съм с чифт кецове и чорапи назад, но с две двулитрови локви напред..

какво правиме, колеги, моля ви кажете защото всякак я обичам , ама да ми мухляса вече незнам.

мерси
    155 2.0 TS 8V
    ex 33 1.4 imola - 3i3i

Здрасти,
    според мен са ти запушени с листа (най-вероятно) каналчетата дето отвеждат водата от въздуховодите.
    Alfa 166 2,4 jtd
    Alfa 33 1,7-беше на жената
    Toyota Passeo-новата на жената
    Всички четем упътването когато няма смисъл

Comment

И аз страдах от това, даже си имах проблеми с таблото с бушоните заради минаващата през него вода. Но решението е просто :
      1. Сваляш чистачките;
      2. Сваляш пластмасовите кори под чистачките - развиват се 4 болтчета, и самите кори се отделят внимателно, за да не счупиш придържащите ги щипки;
      3. Под корите, в двата края на купето - пред ъглите на предното стъкло, има две ниши, чиято цел е да събират водата от дъжд и т.н. В най-ниските места на тия ниши има по един отвор, откъдето по принцип трябва да изтича насъбралата се вода. Точно тук ти е проблема - насъбрала се е много кал и др. боклуци, и водата вместо да изтича навън, се влива в купето, защото следващата най-близка дупка е тази за студения въздух в купето.
      4. В двете дупки са закрепени едни къси пластмасови (или бяха каучукови...) тръби, които трябва да отвеждат водата зад предната гума. Трябва да ги махнеш, защото в горния си край имат кръстачка, която да спира едрите боклуци, а в долния имат един вид клапа, която се отваря само навън - т.е. за да изпуска водата от тръбата. За целта трябва да свалиш или поне да отместиш достатъчно кората под калника, за да достигнеш с ръка до тръбата, и да я издърпаш внимателно.
      5. Тук на помощ идват трилитрова туба с вода и дълга отвертка - с тяхна помощ трябва да разбиеш и махнеш всичката гнусотия от нишата. Сипвай по малко вода, за да може да си изтича от правилното място, докато не се изчисти всичко както трябва. Същата процедура правиш и с водоотводните тръби.
      6. Поставяш обратно тръбите (по-удобно е отдолу, откъм подкалника, както казах), внимателно прикрепяш пластмасовите кори със щипките (внимавай коя е отгоре, и коя - отдолу, защото по средата трябва да се застъпят), стягаш си ги с винтчетата, и монтираш обратно чистачките.
      7. Затваряш капака, кефиш се на сухото купе, и черпиш по едно-две сгряващи питиета (да не изстиваме от мокрите крака).
      Айде успех, и пиши как е минала операцията
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Чакам да видя как ще извършиш цялата операция сама

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Еми аз се справих сам ... при това цялата тая операция я подредих като "процедура" по метода на пробата и грешката. Така че ако на човека ръцете не са му завряни нейде отзад, ще се справи. Поне има ръководство вече, няма да се чуди и мае като мене

Comment

Първоначално публикувано от JORDANGT
            Чакам да видя как ще извършиш цялата операция сама
            Това искам да кажа

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

мерси alfa user !!!
              а данчо, тва че съм САМА, не значи, че ръцете ми са отзад, а и тва че съм женско, съвсем не ме прави русо, тъй че, жвииш що е то 'от любов към колата' ..
              ще уведомя как е протекъл ремонтът.
              още веднъж мерси много
              155 2.0 TS 8V
              ex 33 1.4 imola - 3i3i

Comment

Е добре де, откъде да знам аз че е жена ... ника не насочва правилно Но и така да е - щом има желание, ще се справи - нито една операция от цялата процедура не е тежка или толкова сложна. Пък ако трябва, ще иска помощ от приятел
                Важното е да свършим работа !

Comment

Разбира се че не е нещо кой знае какво,просто се бъзикам.
                  А иначе си го описал перфектно
                  А за тебе (maluk) не се и съмнявам че ще се справиш или поне ще опиташ

Comment

Ами дай да го оправим ника на колежката за да нестават обърквания- "Малка" как ви звучи?
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Става,стига дамата да е съгласна.Колкото по темата най-първата ми 33ка беше толкова гнила,че наистина като минавах през по-големи локви ми се пълнеше с вода наистина до глезените естествено щом имаше дъжд никой не искаше да се вози при мен Тогава приятелите ми за рождения ден ми подариха плавници
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                      Alfa Romeo 33

Comment

Профчо, оставете ника на девойката! Тя така си се е регистрирала. Ако имаше желание за промяна отдавна да го е заявила. А това, че някои от колегите не могат да се ориентират не е болка за умиране.
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                          "Малка" как ви звучи?
                          за да ми е никът 'малък', има причина...1во бая хора така си ми викат по принцип, 2ро ми отива и 3то - некакси предвид ,че нямам рокля...няма нужда...'малка' звучи като 'сладурана', а тва е много розово.
                          относно ремонта - готов е,eto снимки да видите как ей с тия две ръчици дето пишат операцията беше извършена успешно

мерси на alfa user и фотографа.

155 2.0 TS 8V
                          ex 33 1.4 imola - 3i3i

Comment

Само не разбрах защо харесваш 33-ките без лайсни на вратите Както и да е.При първия дъжд ще стане ясно успешна ли е била операцията :P
                            1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                            и делта

Comment

браво
                              само така, колежке!
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                              X